Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Adatszolgáltatásuk fejlesztésre pályázhatnak az önkormányzatok

Idén is fejleszthetik adatszolgáltatásuk minőségét a hazai települések, amire a korábbi évekhez hasonlóan 50 millió forint áll a rendelkezésükre. A pályázatra azok az önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek időben és megfelelő minőséggel teljesítik a 2017-es adatszolgáltatásaikat.


Ismét pályázhatnak az önkormányzatok államháztartási adatszolgáltatásuk minőségi fejlesztésére – jelentette be még február elején Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára.

Berczik közölte: a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is 50 millió forinttal támogatja a kormányzat azon településeket, amelyek maradéktalanul és magas színvonalon tesznek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

A kincstárért felelős helyettes államtitkár ismertette, hogy a kormány 2015-ben hívta életre a pályázati konstrukciót, amelynek célja a települési önkormányzatok ösztönzése, hogy kifogástalanul végezhessék el adatszolgáltatási feladataikat.

Mindez nemcsak az egyes települések kiegyensúlyozott gazdálkodását segíti elő, hanem érdemben járul hozzá a központi költségvetés tervezéséhez és hatékony végrehajtásához – tette hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Nagy a tolongás a pénzért

Berczik szerint a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend: tavaly a rendelkezésre álló 50 millió forintos keretösszeget szinte teljes mértékben felhasználták, amiből 99 önkormányzat egyenként 306 ezer és 1,5 millió forint közötti támogatásban részesült.

Az elmúlt évben a II. kerületi önkormányzat, Tatabánya és Murakeresztúr kapta meg a maximálisan odaítélhető összeget, miközben Sopron például mindössze 306 ezret kapott – derült ki a minisztérium honlapján található dokumentumokból.

Az elnyert támogatások vissza nem térítendők, azokat az önkormányzatok december 31-éig használhatják fel. A pályázatra pedig csak azok a települések jelentkezhetnek, amelyek határidőben és megfelelő minőséggel teljesítik a 2017-es adatszolgáltatásaikat.

Ezek elsősorban olyan önkormányzatok, amelyeknek államháztartási adatszolgáltatásai 2018. május 5-én 12 órakor feladott, jóváhagyott vagy pénzügyileg jóváhagyott státuszúak és ezek újranyitására, visszautasítására nem kerül sor.

A részletese pályázati kiírás egyebek mellett arra is kitér, hogy az önkormányzatoknak alapvetően a 2017. évi éves költségvetési beszámolójukra, valamint a 2017. évi időközi mérlegjelentésükre IV. (éves elszámolás) kell majd odafigyelniük.

Szakmai teszt dönt az összegről

A támogatás összege a települési önkormányzatok dolgozói által, önkormányzatonként, illetve közös önkormányzati hivatalonként teljesített szakmai teszt eredménye alapján, az elért pontszám függvényében, arányosan kerül megállapításra.

A szakmai teszt kitöltésének időpontja előtt a teszt kitöltésével kapcsolatos iránymutatásról a Pályázók az Igazgatóságokon keresztül értesülnek – olvasható az adatszolgáltatás minőségi fejlesztésére kiírt pályázat leírásában.

A pályázati adatlap benyújtásának határideje: 2018. május 24-e 14 óra. Ezt követően a második körben az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozóknak feleletválasztós szakmai tesztet szükséges kitölteniük 2018. május 31-én.

A pályázati adatlap benyújtása elektronikus úton a helyi önkormányzatokért felelős miniszter által üzemeltetett ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül, az erre a célra kialakított pályázati felületen történik – derül ki a kiírásból.

A teljes pályázati kiírás: http://www.kormany.hu/download/4/df/41000/Szkennelt%20al%C3%A1%C3%ADrt%20p%C3%A1ly%C3%A1zati%20ki%C3%ADr%C3%A1s.pdf

Munkatársunktól/MTI/NGM