Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Automatizált gyártósort avattak a székesfehérvári Garzon Bútornál

Automatizált gyártósort avattak szerdán a székesfehérvári Garzon Bútor Zrt.-nél; a két ütemben megvalósított 770 millió forintos beruházáshoz mintegy 350 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég.


Nagy Alajos, a Garzon cégcsoport tulajdonosa hangsúlyozta, hogy a fejlesztést az ipari forradalom 4.0 szellemében hajtották végre. A Homag automatizált gépsorainak köszönhetően az üzem termelékenysége a kétszeresére nőhet - mondta.

A cégvezető közölte, hogy a vállalat tavalyi, nem konszolidált árbevétele közel ötmilliárd forint volt, ennek közel egyharmada exportból származott. A társaság Németország, Ausztria és Anglia mellett a skandináv országokba és Romániába is szállít bútorokat.

Nagy Alajos megemlítette, hogy fő profiljuk az irodabútor, de egészségügyi és oktatási bútorokat, komplett szállodabelsőket is készítenek.

A cégtulajdonos kiemelte: pár éven belül szeretnék elérni, hogy a Garzon cégcsoport még több lábon álljon, mint jelenleg, ennek érdekében erőteljes termékfejlesztésbe kezdenek, elindítják ingatlanfejlesztési üzletágukat és jelentős bérfejlesztést hajtanak végre. Megjegyezte, hogy a jövő hónapban indul a próbaüzem a Tolna megyei Tamásiban, ahol mintegy 10 emberrel lézeres lemezmegmunkálást, lemez élhajlítást, hegesztést fognak végezni.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester rámutatott, hogy minden újonnan, a városba érkező cég fontos, a nagyon régóta tevékenykedő vállalatok fejlődését pedig örömtelinek nevezte.

Úgy vélte, a gazdasági szereplők és az önkormányzat is kétféle kihívás elé néz a közeljövőben. Az egyik a munkaerőhiány kérdése, míg a másik az építőipari beruházások felfutása, amely a városban már ma is érzékelhető.

A városvezető a több mint 110 milliárdos önkormányzati fejlesztésből kiemelte a megyei kórház új épülettömbjét, a sportcsarnok és a középiskolai campus építését. Jelezte, hogy több mint ezer lakás épül a városban, és a gazdasági szereplők fejlesztései is komoly munkalehetőséggel kecsegtetnek az építőiparban.

Nagy Lajos vezérigazgató elmondta, hogy a két Ginop-pályázatból komplett új technológiát telepítettek egyik, már meglévő üzemcsarnokukba. Beszereztek többek között két szabászgépet, két élzáró gépet, illetve fúró-megmunkáló gépeket.

Az MTI kérdésére közölte, hogy a társaság összlétszáma 130, ebből a fizikai dolgozók létszáma 74.

A Garzon Bútort 1949-ben alapították Székesfehérvári Bútoripari Vállalatként, 1969-ben elkezdődött a házgyári lakásokhoz jól illeszkedő elemes bútorgyártás.

A rendszerváltásra megerősödött az irodabútor szegmens is, de ekkor még a lakossági bútor részarány 70-80 százalék volt. 1996-ra a lakossági bútorgyártás megszűnt.

A Garzon Bútor termékszerkezetében jelentős az irodabútorok aránya. Az elmúlt 4-5 évben egy nyertes tendernek köszönhetően 253 postafiókot rendeztek be Ausztriában, de referenciák között van több mint 100 hazai kórház, a Teve utcai ORFK székház, valamint a pécsi Kodály-központ is.

Egy Drezdában épülő 250 ágyas szállodába készítenek bútorokat, de a Szombathelyi Haladás új stadionjába is szállítanak berendezéseket - tette hozzá.

MTI