Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. május

Megvizsgálta az Állami Számvevőszék a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslatot, amelyen belül az önkormányzatok támogatásai fejezet előirányzatait alátámasztottnak találta és úgy ítélte meg, hogy teljesítésük során kockázat nem merül fel.

A vidék felemeléséről tartott vitát az Országgyűlés május legvégén. Noha Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint "érdemi javulás" történt az utóbbi időben, az MSZP úgy látja: a vidék elveszett, a leszakadás mindennapos, a szegények pedig még szegényebbek lettek. Az LMP oktatáspolitikával, a Jobbik pedig turizmussal javítana a helyzeten.

A 2014-2020 közötti időszakra - 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos kormánytámogatással - létrehozott Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megerősíti a településeket, a megyéket- jelentette ki Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Emellett a területi felzárkózást segítő kísérleti programot indít a kormány, összesen kétmilliárd forintból, az öt leghátrányosabb helyzetű járásban.

Bár továbbra sem egyértelmű, hogy milyen hatáskörök maradnak az állami feladatmegosztásból az önkormányzatoknál és a területi államigazgatási szerveknél, Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár mindenkit megnyugtatott: kizárólag a járási hivatalok körében várható némi "finomhangolás".

Május végén elindult az idei integritás-felmérés a közszférában, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több mint tízezer költségvetési szervet kér fel elektronikus levélben, hogy töltse ki a korrupciós kockázatok felmérését szolgáló kérdőívet.

Politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az úgynevezett WiFi4EU kezdeményezésről, amelynek értelmében 2020-ra ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit fogják kiépíteni a kontinensen - jelentette be az Európai Bizottság. Eközben mintha Magyarországon is nagyobb sebességre kapcsolt volna a hálózatfejlesztés.

Egyelőre nem világos, lesz-e elég pénz a hármas metró felújítására. Noha Tarlós István főpolgármester azt állítja, hogy Budapest akár saját erejéből is képes lenne véghezvinni a beruházást, az ellenzéki pártok szerint a városvezetés képtelen reálisan megbecsülni a felújítás költségeit.

Noha általánosságban javult, még mindig rengeteg a hiányosság a hajléktalan-ellátás intézményi és együttműködési feltételrendszerében – szögezte le Székely László ombudsman. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint többrétű ellátást nyújtó szociális és egészségügyi centrumok létesítésére lenne szükség.

Új stratégiával, fizetős strandokkal és demonstrációval indul az idei szezon a Balatonnál. A legnagyobb tóparti városok strandjai egyébként már meg is nyitottak. Az Európai Bizottság (EB) jelentése szerint ráadásul a magyarországi fürdőhelyek többségének - 71 százalékának - kiváló a vízminősége.

Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése. Nem találtak semmilyen összefüggést a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között – fogalmaznak diplomatikusan.

  Következő